Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peste 1.000 de cratere. Imaginile din satelit arată amploarea distrugerilor din Fâșia Gaza

O analiză realizată de publicația britanică The Guardian a imaginilor din satelit cu nordul Fâșiei Gaza în urma bombardamentelor intense a identificat peste 1.000 de cratere vizibile din spațiu pe o suprafață de aproximativ 10 kilometri pătrați.

Într-o zonă cu o lățime de doar jumătate de kilometru, un grup de blocuri rezidențiale a fost bombardat atât de puternic încât sunt vizibile aproximativ 100 de cratere. Unele dintre ele au o dimensiune de aproximativ 15 metri.

Cel puțin un spital și trei școli din zonă au fost scoase din funcțiune, aparent din cauza unui bombardament desfășurat în apropiere.

Alte clădiri din imaginea analizată de jurnaliștii britanici, realizată la 30 octombrie, au fost nivelate în întregime și transformate în moloz.

Israelienii au tras peste 8.000 de rachete în Fâșia Gaza

În războiul lansat ca răspuns la atacul Hamas din 7 octombrie, care a ucis 1.400 de persoane, Israelul a anunțat că a tras peste 8.000 de rachete în Gaza, lovind peste 12.000 de ținte.

Citește și
hamas
Alte două persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, sunt ostatice în Fâșia Gaza

Această cantitate este mai mare decât cea folosită de SUA într-un an în timpul operațiunilor sale din Afganistan, notează sursa citată.

Potrivit Ministerului Sănătății din Fâșia Gaza, peste 9.000 de persoane au fost ucise în urma atacurilor.

Numărul copiilor raportați ca fiind uciși în Gaza – peste 3.700 – a depășit cifra anuală de minori omorâți în toate zonele de conflict din lume începând cu 2019, conform Save the Children.

Mai mult de 200 de școli au fost avariate – aproximativ 40% din numărul total de unități de învățământ din Fâșia Gaza – dintre care aproximativ 40 foarte grav, potrivit Fondului ONU pentru copii.

În conformitate cu dreptul umanitar internațional, școlile și spitalele sunt obiecte civile protejate, iar principiile umanitare de distincție și proporționalitate trebuie luate în considerare în timpul vizării țintelor, scrie publicația britanică.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult