Pentagonul a explicat cauza principală a atacului lui Putin asupra Ucrainei și a întregii lumi democratice
Șeful Pentagonului mai spune că din cauza acțiunilor Kremlinului, Europa se confruntă cu cea mai mare criză de securitate de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.
Austin a adăugat că ocupanții ruși îi atacă în mod intenționat și dur pe ucrainenii pașnici, relatează Reuters, citată de Obozrevatel.
Pentagon: „Washingtonul nu va fi atras în războiul lui Putin”"Cu o cruzime deliberată, Rusia țintește civili și obiective civile. Atacurile rusești au dus la moartea unor copii, la distrugerea unor școli și la distrugerea unor spitale", a subliniat înaltul oficial american.
Șeful Pentagonului a mai precizat că Moscova încearcă să atragă mai puternic Statele Unite în război, dar "Washingtonul nu va fi atras în războiul lui Putin".
Austin a respins acuzația Moscovei potrivit căreia Alianța Nord-Atlantică reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a Rusiei. El a subliniat că, de la invazia la scară largă a teritoriului Ucrainei, Rusia și-a schimbat în mod repetat retorica în ceea ce privește cauzele și obiectivele războiului. Unul dintre cele care a fost exprimat cel mai des a fost "extinderea NATO la niveluri periculoase pentru Federația Rusă".
Dar apropierea Alianței de granițele Rusiei este o consecință a războiului declanșat de Putin, și nu invers, consideră șeful Pentagonului. El a adăugat: chiar dacă Rusia este membră a Consiliului de Securitate al ONU, aceasta duce un război brutal și încearcă în mod intenționat să "distrugă democrația pentru mai mult de 43 de milioane de oameni".
Austin: „Rusia nu a fost provocată, nu a fost amenințată”Acuzațiile de creare a unei amenințări la adresa securității naționale a Federației Ruse, formulate de Kremlin împotriva NATO, sunt nefondate și contrazic starea reală a lucrurilor. Austin a subliniat că apropierea alianței de granițele Federației Ruse s-a întâmplat tocmai din cauza războiului declanșat de Putin.
"Rusia nu a fost provocată, nu a fost amenințată, nu a fost atacată. În schimb, un om a ales războiul. Războiul lui Putin nu este o consecință a expansiunii NATO - este cauza expansiunii NATO, iar acum, din cauza dorinței Kremlinului de a avea un imperiu dispărut, Europa se confruntă cu cea mai mare criză de securitate de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial încoace", a declarat șeful Pentagonului.
El a reamintit că NATO și-a întărit flancul estic în Europa, iar SUA și-au mărit numărul de trupe pe continent la 100.000 (înainte era de aproximativ 80.000). Austin a adăugat că Alianța nu va fi implicată direct în război, dar aliații vor sprijini Ucraina până când trupele Kievului vor triumfa în acest conflict.
Sursa: Obozrevatel
Etichete: Rusia , razboi , SUA , vladimir putin , Pentagon
Dată publicare: 04-12-2022 13:43