Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pensionar din Ucraina devenit „erou”, după ce ar fi doborât, cu o pușcă, un avion de luptă rusesc Su-34 | VIDEO

Un pensionar din Ucraina a doborât un avion rusesc Su-34 cu o pușcă, iar bărbatul a fost decorat pentru eroismul său, susține o agenție guvernamentală ucraineană.

Valeriy Fedorovych a deschis focul atunci când aeronava inamică a survolat deasupra orașului Cernigău, potrivit Serviciului Frontierei de Stat din Ucraina, citat de Daily Mail.

Se presupune că pensionarul a doborât avionul, al cărui cost este estimat la 86 de milioane de euro, iar imaginile care au circulat în acel moment arată cum acesta se prăbușește la pământ, deși el nu a fost văzut în înregistrare.

Drept urmare, Serviciul de Frontieră de Stat l-a onorat pe pensionar și a salutat "eroismul" său, acordându-i o medalie.

El a fost lăudat pentru "ajutorul acordat în protejarea frontierei de stat".

Citește și
Josep Borrell
Josep Borrell: Uniunea Europeană e pe cale să rămână fără stocuri de armament
Cernigău, una dintre țintele trupelor lui Putin

Imaginile difuzate de agenție îl arată pe Fedorovici mergând cu o pușcă în umăr prin orașul distrus în mare parte de bombardamentele rusești.

El a recuperat o parte din resturile avionului "explodat" și le-a păstrat în garajul său.

Videoclipul publicat pare să arate momentul în care Su-34 rusesc a fost lovit. În fundal se aud aplauze și urale în timp ce avionul se prăbușește rapid.

Invazia Rusiei în Ucraina a avut un impact puternic asupra orașului Cernigău, situat la aproximativ 88 de mile de capitala Kiev. Human Rights Watch a declarat în iunie că trupele rusești au ucis și rănit mai mulți civili în opt atacuri în oraș la începutul lunii martie, la scurt timp după începerea războiului, informează Newsweek.com.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult