Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pelerinajul la Mecca va fi permis doar persoanelor vaccinate sau imunizate împotriva Covid-19

Arabia Saudită a anunțat, luni, că, anul acesta, numai persoanele vaccinate sau imunizate împotriva COVID-19 vor avea voie să vină în pelerinaj la Mecca (umrah) în timpul lunii musulmane a Ramadanului.

 

 

Această sărbătoare foarte importantă pentru musulmani începe la jumătatea lunii aprilie, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Aceste persoane se încadrează în trei categorii: cele care au primit două doze de vaccin, cele care au primit o doză unică pentru 14 zile şi cele care s-au recuperat datorită tratamentului împotriva virusului, au explicat autorităţile.

Potrivit News.ro, care citează The Guardian, doar aceştia vor fi eligibili pentru a primi permisul de a participa la umrah, la rugăciuni în Marea Moschee din oraşul sfânt Mecca. A fost adăugat că această condiţie este impusă şi pentru accesul în Moscheea Profetului din Medina.

Ministerul care se ocupă de pelerinajele haji şi umrah a precizat că măsura va intra în vigoare la începutul Ramadanului, însă nu a fost precizat pentru cât timp.

Citește și
Jamal Khashoggi
SUA îşi rezervă dreptul de a-l sancţiona pe prinţul moştenitor saudit pentru asasinarea lui Khashoggi

Arabia Saudită a raportat, de la începutul pandemiei, peste 393.000 de cazuri de Covid-19 şi 6.700 de decese asociate.

Ministerul Sănătăţii a precizat că au fost administrate mai mult de 5 milioane de doze de vaccin în ţara cu o populaţie de peste 34 de milioane de locuitori.

Umrah atrage anual, în mod obişnuit, milioane de musulmani din întreaga lume. Autorităţile au spus că pelerinajul va putea reveni la capacitatea maximă odată ce ameninţarea pandemiei se va diminua.

Cât priveşte haji, în luna iulie a anului trecut doar 10.000 de rezidenţi din Arabia Saudită au putut participa, faţă de 2,5 milioane de musulmani din întreaga lume, în 2019.

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult