Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pedeapsa primită de românul care a torturat un primar din UK și i-a ucis soția. Cei doi au fost găsiți într-o baltă de sânge

Un bărbat de origine română a fost condamnat la închisoare pe viață în Marea Britanie după ce a ucis doi soți pensionari.

Bărbatul, care se afla în căutare disperată de bani după ce acumulase datorii în valoare de 11.000 din jocuri de noroc, a ucis-o pe soția unui primar și l-a vătămat grav pe acesta, potrivit Daily Mail.

Românul Vasile Culea, în vârstă de 34 de ani, a fost condamnat la cel puțin 34 de ani în spatele gratiilor pentru uciderea Fredei Walker și la 14 ani pentru vătămare corporală gravă cu intenția pentru rănirea soțului, Kenneth.

„Ați fost nepăsător legat de starea doamnei Walker. Vă era indiferent dacă a trăit sau a murit. Ai lăsat-o cu fața în jos pe podea, strâns legată de încheieturi și glezne, practic incapabilă să se miște. I-ai pus plastic și material textil în jurul gurii, iar acestea i-au interferat cu respirația”, a declarat judecătorul Andrew Henshaw KC.

Citește și
Săptămână de coșmar în Teleorman. Doi morți și o dublă crimă, în doar două zile
Săptămână de coșmar în Teleorman. Doi morți și o dublă crimă, în doar două zile

Culea, care a venit în Marea Britanie în 2015, a fost condamnat pentru uciderea Fredei Walker, în vârstă de 86 de ani, și pentru vătămare corporală gravă, cu intenție, a soțului ei Kenneth, în vârstă de 88 de ani, la începutul acestei săptămâni.

Conform documentelor din instanță, românul a petrecut ore întregi cercetând casa cuplului în vârstă din Langwith Junction, după ce a aflat că înăuntru se aflau 30.000 de lire sterline în numerar. Femeia retrăsese bani de la bancă pentru a plăti îmbunătățirile casei.

După ce a intrat în casa lor pe ușa din spate seara devreme, românul s-a ascuns în camera de serviciu a cuplului înainte de a fi descoperit.

Ceea ce a urmat a fost un atac frenetic asupra cuplului vulnerabil, care a provocat moartea Fredei Walker și l-a lăsat pe soțul ei într-o stare critică.

Vasile Culea le-a legat mâinile și gleznele ambilor octogenari, după care a atacat-o pe femeie și a cerut să i se spună unde sunt ascunși banii lor.

Legiștii au descoperit ulterior că victima avea 25 de răni separate la nivelul corpului și murise din cauza unei leziuni cerebrale până când salvatorii au ajuns la ea, în dimineața următoare.

Au descoperit o scenă îngrozitoare în care cuplul zăcea în bălți de sânge. 

Experții au spus că femeia, o fostă croitoreasă care încă se implica în activități de caritate, ar fi supraviețuit dacă românul nu i-ar fi obstrucționat căile respiratorii punându-i o pungă neagră și o cârpă peste cap.

Însă, în ceea ce a fost descris de procurorul Michael Auty KC drept un atac, „fără milă”, Culea a abadonat-o pe victimă și a fugit.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult