Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Patru persoane au murit după ce au fost lovite de o mașină din convoiul funerar al unui vicepreşedinte de stat

Patru persoane au murit strivite şi douăsprezece au fost rănite, duminică seara, într-un accident rutier care a avut loc în timp ce convoiul funerar al vicepreşedintelui Saulos Chilima trecea printr-un sat din Malawi, potrivit poliţiei.

Trupul neînsufleţit al lui Chilima, care a murit într-un accident de avion săptămâna trecută, era transportat în satul său natal Nsipe, la 180 km sud de capitala Lilongwe, unde funeraliile sale urmează să aibă loc luni, care a fost declarată zi liberă.

Mii de curioşi s-au adunat de-a lungul traseului pentru a urmări trecerea dricului, escortat de maşini ale poliţiei şi armatei şi de alte vehicule civile.

Un martor ocular a declarat pentru AFP că un vehicul, care a efectuat manevre pentru a încerca să scape din calea mulţimii, a lovit un grup de oameni în satul Ntcheu, în centrul ţării.

În urma impactului, două femei şi doi bărbaţi au suferit răni grave la cap şi fracturi multiple şi au murit în timp ce erau trataţi, a precizat poliţia într-un comunicat. Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Peter Kalaya, a declarat pentru AFP că încă 12 persoane au fost rănite în accident.

Citește și
avion
Un avion a dispărut subit de pe radar. La bordul aeronavei se afla vicepreședintele unei țări

Un purtător de cuvânt al partidului lui Chilima, Felix Njawala, a declarat că au avut loc violenţe sporadice de-a lungul traseului, în unele locuri convoiul funerar fiind chiar atacat cu pietre.

Saulos Chilima şi alte opt persoane au murit la 10 iunie când un avion militar s-a prăbuşit în nord-estul ţării. Partidul său, Mişcarea Unită pentru Transformare (UTM), un aliat al Partidului Congresului (MCP) al preşedintelui Lazarus Chakwera, a cerut o anchetă privind circumstanţele tragediei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult