Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Patru persoane au fost grav rănite după ce o telegondolă s-a prăbușit într-o stațiune de schi din Austria

Patru persoane au fost grav rănite după ce o telegondolă s-a prăbușit în stațiunea de schi Hochoetz din Tirol, în vestul Austriei.  

Telegondola s-a prăbușit de la aproximativ șapte metri înălțime după ce se crede că un copac a căzut pe cablul de susținere, marți dimineață, în jurul orei 10:20, scrie BBC.

Operațiunea de salvare a fost descrisă ca fiind extrem de dificilă, deoarece panta de sub telegondolă era foarte abruptă și greu accesibilă pentru salvatori.

Cei patru oameni răniți erau cel mai probabil cetățeni danezi.

Poliția a declarat că nimic nu părea să fie în neregulă din punct de vedere tehnic cu traseul telegondolei, numită Acherkogelbahn, și că nu existau dovezi ale vreunei erori umane.

„Telegondola s-a prăbușit într-o zonă foarte pietruită, deși lanțul de salvare a funcționat foarte bine. Salvatorii au ajuns imediat la fața locului, dar terenul a îngreunat foarte mult situația, iar elicopterele nu au putut ajunge foarte ușor”, a declarat Michaela Burger pentru postul public de televiziune austriac ORF.

Citește și
sinaia, gondola
FOTO. Rafalele de vânt au provocat pagube la gondola care urcă la Cota 2000 din Bucegi. Domeniul schiabil, închis

Ceea ce nu este clar este cum ar fi putut să cadă un copac pe cablul de susținere. Comandantul poliției districtuale, Hubert Juen, a declarat pentru site-ul Kurier că fie un copac, fie crengi au aterizat direct pe suportul de care era atașată telegondola.

Zeci de alte gondole erau atașate la cablul de susținere în momentul accidentului, dar niciuna nu a fost afectată de accident.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult