Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Patru indivizi care făceau trafic cu câini din rasa bulldog francez, arestați în Italia. Cât cereau în schimbul unui animal

Your browser doesn't support HTML5 video.

Patru români și italieni au fost arestați de carabinieri. Sunt acuzați de trafic de animale, după ce au transportat pui de bulldog francez de la noi, la Verona. Cereau pentru un singur exemplar și 800 de euro.

Documentele europene ale câinilor erau însă contrafăcute.

Operațiunea „Ghost Kennel” sau „Canisa Fantomă” a început în urmă cu doi ani, când polițiștii italieni au descoperit că mai mulți români și italieni aduceau ilegal din România pui de bulldog francez. Anchetatorii susțin că dealerul cerea pentru un cățel între 500 și 800 de euro. Se lăuda că animalele provin de la canisa lui care s-a dovedit ulterior că nici nu există. În plus, de cele mai multe ori, câinii nu erau microcipați, iar în cazul celor care aveau totuși cip, informații precum data de naștere sau vaccinurile făcute erau, de asemenea, falsificate. Afacerea ilegală avea ramificații în toată Italia și a fost descoperită după ce o femeie care a plătit pentru un pui de bulldog francez și-a dat seama, în timp, că animalul nu avea trăsături specifice rasei și a depus o plângere la poliție. Anchetatorii au descoperit apoi că documentele europene ale câinilor, precum pașaportul, erau contrafăcute cu ajutorul unui medic veterinar din România. Patru cetățeni români și italieni au fost arestați în acest caz. România este țara cu cel puțin zece milioane de animale de companie. Potrivit statisticilor, o familie din patru are acasă un câine sau o pisică. Pentru că cererea este mare s-au dezvoltat multe afaceri ilegale. Autoritățile italiene spun că, în ultimul an, numai în provincia Veneto, au ajuns ilegal peste 50 de bulldogi francezi. Alte exemplare au fost descoperite în Umbria, Sicilia și Lazio. Cazul comerțului ilegal cu câini a fost dezbătut inclusiv de Inspectorul PRO.

Inspectorul PRO, mai 2019

Reporter: Cat costă?

Dealer: Șase milioane. (n.r. 600 de lei)

Citește și
pistol
Italia: Un român beat a vrut să-și împuște soția, însă incidentul a luat o întorsătură neașteptată. Ce s-a întâmplat după

Reporter: 600 de lei Bichonul? Și cât costă Terrierul?

Dealer: 10 milioane. (n.r. 1000 de lei)

Reporter: 10 milioane?! Diferență de preț...

Dealer: 10, da! Cei care doresc neapărat un cățel de rasă găsesc lista cu crescătorii autorizați pe site-ul Asociației Chinologice Române. În felul acesta au garanția că vor cumpăra un exemplar cu analizele la zi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult