Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Patriarhul Rusiei, acuzat că ar avea iaht şi avion. Doar ceasul lui costă 30.000 $

Your browser doesn't support HTML5 video.

Partiarhul Kiril al Rusiei ar putea fi co-proprietarul unui avion de 43 de milioane de dolar, potrivit unei investigaţii a presei ruse.

Informaţia privind legătura dintre Patriarhul Kiril al Rusiei şi o companie ce deţine un avion evaluat la 43 de milioane de dolari a apărut în urma dezvăluirilor lui Aleksei Navalnîi privind adevăratele imperii financiare şi imbiliare pe care le-ar deţine unii dintre liderii de la Kremlin.

În acte, avionul model Gulfstream G450 este deţinut de o companie offshore cu sediul în San Marino. Dar, potrivit thebell.io, aeronava a fost folosită în repetate rânduri de Patriarhul Kiril. Este posibil, conform investigaţiilor jurnaliştilor ruşi, ca întâistătătorul Bisericii Ruse să fie co-proprietar al avionului, împreună cu soţia premierului, Svetlana Medvedeva.

Nu doar Patriarhul de la Moscova, ci şi diverşi oficiali ruşi ar fi folosit de-a lungul timpul această aeronavă privată, folosită mai ales pentru pelerinaje şi cumpărată, se pare, din fonduri deturnate de conducerea băncii VTB. Ancheta lui Navalnîi, îl acuză în mod direct pe directorul acestei instituţii, Andrei Kostin, că a deturnat miliarde de ruble .

Nici Kremlinul, nici Biserica Ortodoxă Rusă nu au comentat acuzaţiile. Conform Moscow Times, Patriarhul ar mai deţine un iaht, proprietăţi imobiliare de lux în centrul Moscovei, dar şi un ceas de 30.000 de dolari, cu care a apărut într-o imagine oficială ce a fost apoi modificată în Photoshop (foto jos).

Citește și
patriarh daniel, patriarh kiril, moaste, invitatie,
Kiril al Moscovei, invitat din nou în România. Cadourile pe care și le-au făcut cei doi patriarhi

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult