Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Partidul lui Recep Erdogan: Atacul terorist din Moscova nu ar fi fost posibil fără sprijinul serviciilor secrete străine

Atacul terorist de la Primăria Crocus de lângă Moscova nu ar fi putut fi organizat fără ajutorul serviciilor de informații străine, a declarat Omer Celik, purtătorul de cuvânt al Partidului Justiției și Dezvoltării, aflat la putere în Turcia..

"Ne exprimăm sincerele noastre condoleanțe poporului rus pentru acest eveniment tragic. <...> Este evident că este imposibil să comiți un atac atât de profesionist fără sprijinul serviciilor de informații dintr-o altă țară. Astfel de acte au întotdeauna sponsori. Există grupuri de interese care doresc ca războiul (conflictul din Ucraina) să continue", a declarat purtătorul de cuvânt al partidului condus de președintele turc Recep Tayyip Erdogan la postul de televiziune NTV, potrivit agenției rusești de presă TASS.

Serviciile de informații ale Turciei și Rusiei colaborează pentru a lupta împotriva terorismului, a adăugat el.

La 23 martie, Erdogan i-a transmis condoleanțe președintelui rus Vladimir Putin în urma atacului terorist în cadrul unei convorbiri telefonice, afirmând că Ankara este pregătită să coopereze cu Moscova pentru a lupta împotriva terorismului sub toate formele sale.

În seara zilei de 22 martie, un atac terorist a vizat sala de concerte Crocus City Hall din Krasnogorsk, regiunea Moscova, chiar în afara limitelor orașului Moscova.

Citește și
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie. Motivele pentru care s-a permis să se întâmple
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Cel puțin 143 de persoane au fost ucise. Potrivit celor mai recente date, aproximativ 360 de persoane au fost rănite, dintre care 205 au primit asistență medicală.

Unsprezece persoane suspectate de implicare în atacul terorist au fost reținute, inclusiv cei patru bărbați înarmați, care au fost arestați în regiunea Briansk, la sud-vest de Moscova, în timp ce încercau să fugă în Ucraina, trecând granița din apropiere.

Președintele Vladimir Putin a declarat într-un discurs televizat că, potrivit informațiilor preliminare, partea ucraineană a pregătit "o fereastră" la graniță, special pentru ca teroriștii să treacă nedetectați. El nu a prezentat, însă, nicio dovadă în acest sens.

El a promis că îi va identifica și pedepsi pe toți cei care s-au aflat în spatele atacului asupra Primăriei din Croceni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult