Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Partidul lui Justin Trudeau vrea să dezincrimineze consumul și posesia de droguri

Membrii ai Partidului Liberal din Canada cer guvernului condus de Justin Trudeu să dezincrimineze consumul și posesia oricărui tip de drog.

Decizia formațiunii vine în contextul în care țara este afectată de o criză a opioidelor, iar numărul de decese continuă să crească.

În acest context, premierul Justin Trudeau a precizat că autoritățile nu sunt pregătite să susțină dezincriminarea tuturor drogurilor, spre deosebire de alți membrii ai partidului său, în timp ce conservatorii se opun complet.

Partidul Liberal din Canada va adresa subiectul dezincriminării consumului și posesiei de droguri la convenția națională din această săpămână. Liderii orașelor care se confruntă cu o criză a drogurilor, precum cel al Vancouverului, sunt în favoarea unei astfel de măsuri.

„Voluntarii și autoritățile lucrează să țină oamenii în viață, dar mulți sunt pe muchie, așa că avem nevoie de acțiuni urgente. Vom continua să pledăm pentru soluții directe, printre care să combaterea stigmatului care îi determină pe oameni să consume droguri acasă”, susține primarul Vancouverului, Gregor Robertson.

Citește și
cannabis
Plantaţie de cannabis medicinal, în România. Unde va fi vândută recolta

Potrivit Newsweek, pentru moment este neclar dacă liberalii vor reuși să obțină dezincriminarea totală a drogurilor. Canada ar putea deveni prima din cele mai mari șapte economii ale lumii care legalizează complet consumul de marijuana. Acest lucru urma să aibă loc în iulie, însă Guvernul canadian a anunțat că ar putea exista o amânare.

Conform Agenției canadiene pentru Sănătate Publică, în jur de 4000 de persoane au murit din cauza opiodelor anul trecut. Astfel, parlamentarii au alocat fonduri de 150 de milioane de dolari pentru tratarea dependențior.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult