Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Partid obligat să-i plătească lui Eminem 400.000 de dolari, după ce i-a folosit melodia

Instanța supremă din Noua Zeelandă a decis că Partidul Național trebuie să-i plătească lui Eminem aproximativ 400.000 de dolari, după ce i-a folosit melodia „Lose Yourself” în scopuri electorale.

Cu toate acestea, politicienii refuză să plătească pentru folosirea fără drepturi a melodiei, motivând că suma este prea mare.

În luna octombrie a lui 2017, Înalta Curte a Noii Zeelande a decis că atunci când Partidul Național a folosit refrentul melodiei sale într-un spot publicitar a încălcat drepturile de autor ale acestuia. Astfel, casa de discuri de care aparține rapperul ar trebui să primească echivalentul a 400.000 de dolari, informează The Guardian.

Eminem a dat în judecată partidul în septembrie 2014. Reclama a fost difuzată la televizor de 186 de ori, pe parcursul a 11 zile. Astfel, în 25 octombrie, instanța a decis că melodiile seamănă „destul de mult”.

Marți, liderul Partidului Național, Greg Arthur, a apărut în fața instanței, precizând că sentința este prea dură, nefiind proporțională cu impactul pe care spotul publicitar l-a avut la televiziunea din Npua Zeelandă.

Citește și
Eminem
Freestyle Eminem despre ”rasistul” Trump, care ”probabil va provoca un război nuclear”. VIDEO

„Diferențele dintre cele două lucrări sunt minime”, a precizat instanța.

Melodia „Lose Yourself” a apărut în filmul „8 mile” și a câștigat un premiu Oscar pentru cel mai bun cântec original în 2003, cât și un Grammy pentru cel cea mai bună melodie rap în 2004.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult