Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Părinții din Indonezia, indignați de un proiect pilot al guvernului. Elevii, puși să înceapă orele la 5:30 dimineața

Un proiect pilot controversat în Kupang, capitala provinciei East Nusa Tenggara, a făcut ca elevii de clasa a XII-a din zece licee, să înceapă cursurile pe întuneric.

În fiecare dimineață, devreme, într-un oraș din extremul est al Indoneziei, adolescenți somnoroși pot fi văzuți mergând cu greu pe străzi în drum spre școală, scrie The Guardian, citată de Spot Media.

Elevii iau parte la un experiment controversat, care presupune ca orele de curs să înceapă mult mai devreme.

În cadrul proiectului pilot din Kupang, capitala provinciei Nusa Tenggara de Est, elevii de clasa a XII-a din zece licee încep cursurile la ora 05:30 dimineața.

Autoritățile spun că proiectul, anunțat luna trecută de guvernatorul Viktor Laiskodat, are ca scop întărirea disciplinei copiilor. Potrivit părinților, însă, copiii sunt epuizați în momentul în care ajung acasă. Școlile din Indonezia încep, în general, între șapte și opt dimineața.

Citește și
incendiu scoala constanta
Incendiu la o şcoală din Constanţa. Peste 700 de elevi şi profesori s-au autoevacuat din clădire

„Este extrem de dificil, acum trebuie să plece de acasă când încă este întuneric beznă. Nu pot accepta acest lucru ... siguranța lor nu este garantată atunci când este întuneric și liniște”, a declarat pentru AFP Rambu Ata, mama unui copil de 16 ani.

 

Mai multe detalii despre acest proiect controversat și despre reacțiile părinților, pe Spot Media.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult