Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Paradă impresionantă pentru Erdogan la sosirea în Abu Dhabi. Au fost semnate 13 acorduri bilaterale în mai multe domenii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a fost primit cu pompă impresionantă, la Abu Dhabi. Este prima vizită a liderului turc în Emirate, din ultimii 10 ani, menită să revigoreze relațiile bilaterale, afectate de multe dispute regionale.

Din agendă nu putea lipsi un tur al expoziției Mondiale din Dubai, unde nu va ocoli, firește, pavilionul Turciei.

În semn de bun venit, gazdele au colorat în alb și rosu faimosul turn Burj Khalifa, iar o formație de avioane a conturat steagul Turciei pe cerul din Abu Dhabi.

După această paradă demnă de un sultan, Erdogan a fost primit cu garda de onoare la palatul prezidențial Al-Watan, de către prințul moștenitor al Emiratelor, șeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan.

În urma ședinței celor două delegații au fost semnate 13 acorduri bilaterale în domenii precum industria de apărare, schimbările climatice, tehnologie, agricultură și comert.

Citește și
Militari SUA
Trupele americane au început să ajungă în Europa. Țara în care au fost trimiși primii militari

Deplasarea lui Erdogan la Abu Dhabi este menită să marcheze începutul unei noi ere în relațiile bilaterale. În ultimii ani, cele două țări au susținut tabere adverse în războiul civil din Libia și au avut dispute legate de exploatarea gazelor din estul Mediteranei. Lucrurile s-au tensionat și mai mult după ce, ăn 2017, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită și Bahreinul au rupt legăturile cu Doha, Qatarul fiind un aliat apropiat al Turciei. Abia în urmă cu un an, Turcia și Emiratele Arabe Unite au reluat contactele.

De câteva luni, Erdogan a inițiat o ofensivă diplomatică menită să-l scoată din izolarea care a dus la scăderea masivă a invesțiilor străine în Turcia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult