Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Papa Francisc s-a întâlnit cu o călugăriță care păstorește o comunitate LGBTQ și circari. Detaliul inedit din poza oficială

Papa Francisc a plecat de la Vatican miercuri după-amiază pentru o scurtă călătorie la Ostia, un oraş de coastă din apropierea Romei, unde s-a întâlnit cu o călugăriţă catolică franceză cunoscută pentru munca ei cu comunitatea LGBTQ, informează Reuters.

Vizita are loc la câteva luni după ce Vaticanul a prezentat scuze după ce papa ar fi folosit un cuvânt italian vulgar referitor la persoanele homosexuale în timpul unei întâlniri cu uşile închise la care au participat episcopi italieni.

Într-un scurt comunicat, Vaticanul a spus că papa s-a întâlnit cu Genevieve Jeanningros în apropierea unui circ şi parc de divertisment denumit Luna Park.

Genevieve Jeanningros, membră a congregaţiei ''Micile Surori ale lui Iisus", trăieşte într-o caravană din apropierea parcului şi păstoreşte de asemenea comunitatea locală a artiştilor de circ.

Vaticanul nu a oferit alte detalii despre vizită, dar a publicat imagini în care Francisc binecuvântează o statuie religioasă din apropierea parcului de distracţii.

Citește și
papa francisc
Papa Francisc le cere preoților să țină predici scurte, ca să nu adoarmă credincioșii. Care este durata optimă

Într-una dintre imaginile oficiale ale Vaticanului, în dreapta Papei Francisc poate fi văzută o artistă de circ foarte decoltată, o ipostază nemaivăzută până acum la întâlnirile Suveranului Pontif. 

Papa Francisc se întâlnește frecvent cu membri ai comunității LGBTQ

Într-un interviu publicat în iunie în ziarul Vaticanului, L'Osservatore Romano, Jeanningros a spus că vine deseori la Vatican în zilele de miercuri pentru a participa la audienţa săptămânală a papei.

Ea a mai spus că aduce frecvent cu ea membri ai comunităţii LGBTQ pentru a face cunoştinţă cu suveranul pontif atunci când acesta salută mulţimea.

Întrebată despre cuvântul insultător folosit de papa, Jeanningros a declarat pentru ziar că, în rândul prietenilor ei, ''la început a existat puţină supărare, dar când s-au gândit din nou, au râs şi au spus că, într-adevăr, el nu este aşa''.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult