Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Papa Francisc, nemulțumit de cuvântările Bisericii catolice din Slovacia. Sunt primele sale vizite după operația de colon

Your browser doesn't support HTML5 video.

Papa Francisc s-a plâns de cuvântările bisericești prea lungi, complicate și reci, când s-a adresat reprezentanților Bisericii catolice din Slovacia. 

Papa Francisc a cerut ca predica să fie inspirată din Biblie, nu mai lungă de 10 minute, cât să nu-şi piardă credincioşii interesul. Întrebat de un jurnalist cum se simte, papa Francisc a răspuns glumind că încă este în viață. Pontiful, în vârstă de 84 de ani, a vizitat Slovacia după vizita fulger de duminică, din Ungaria. Sunt primele sale vizite după operația de colon, din iulie. La fel ca la Budapesta, Papa a îndemnat țările să renunțe la mentalități egoiste și defensive și a apelat la amintirile din trecutul comunist. "Pe aceste meleaguri, în urmă cu doar câteva decenii, un sistem de gândire unic a îngrădit libertatea. Astăzi, un alt sistem de gândire unic golește de sens libertatea, reducând progresul la profit, și drepturile doar la nevoile individuale", a spus Papa Francisc.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult