Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Papa Francisc, internat din nou în spital

Papa Francisc a fost internat pentru scurt timp la un spital din Roma pentru analize, apoi s-a întors la Vatican, scriu agențiile de presă din Italia, care citează martori.

Papa Francisc a fost internat pentru scurt timp, marți dimineață, la spitalul Gemelli din Roma pentru analize, a precizat agenția de presă Ansa, citată de The Guardian.

Martorii de la poarta Perugino a Vaticanului, una dintre principalele intrări în orașul-stat, au declarat că Francisc s-a întors la Vatican la scurt timp după aceea și a salutat gărzile, așa cum face de obicei.

Francisc, în vârstă de 86 de ani, a petrecut trei zile la spitalul Gemelli, după ce a fost internat la sfârșitul lunii martie. Inițial, Vaticanul a spus că acesta a mers pentru testele programate, dar suveranul pontif a dezvăluit ulterior că a simțit dureri în piept și a fost dus de urgență la spital, unde a fost diagnosticat cu o bronșită. El a fost pus sub tratament cu antibiotic intravenos și a fost externat la 1 aprilie, glumind că este „încă în viață”.

Papei argentinian i-a fost extirpat o parte dintr-un plămân când era tânăr. De asemenea, el suferă de dureri de nervi sciatici și folosește un scaun cu rotile de mai bine de un an din cauza unor ligamente întinse la genunchi.

Citește și
papa francisc
Papa Francis a încredințat misiunea de pace cardinalului Zuppi. Speră „să contribuie la reducerea tensiunilor”

Francisc a avut un program încărcat în ultima vreme, cu mai multe audiențe în fiecare zi. Vaticanul a confirmat recent o lună august plină de călătorii, cu o vizită de patru zile în Portugalia în prima săptămână și o călătorie la fel de lungă în Mongolia, care începe pe 31 august.

Ca un semn că aceste călătorii sunt în continuare în desfășurare, Vaticanul a publicat, marți, itinerariul planificat pentru vizita lui Francisc în Portugalia pentru evenimentele din cadrul Zilei Mondiale a Tineretului, în perioada 2-6 august. Itinerariul confirmă un program de obicei încărcat, care include toate întâlnirile protocolare ale unei vizite oficiale de stat, plus câteva evenimente cu tinerii și o excursie de o zi la sanctuarul marian de la Fatima.

Următoarea întâlnire publică a lui Francisc, dacă va fi confirmată, va fi audiența generală săptămânală de miercuri, în Piața Sfântul Petru.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult