Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Panică printre locuitorii din Germania, după ce o ştire falsă despre un cutremur a fost răspândită pe reţelele de socializare

O ştire falsă despre un cutremur iminent, răspândită pe reţelele de socializare, i-a alarmat pe mulţi locuitori din vestul Germaniei, care şi-au părăsit locuinţele şi au telefonat la staţiile de poliţie locale, informează News in Germany.

Un purtător de cuvânt de la Centrul de Control al Poliţiei din Duisburg a precizat că poliţiştii germani au primit apeluri telefonice atât din oraşele mari, cât şi din cele mici din Renania de Nord - Westfalia.

„Am încercat să calmăm oamenii. Dar mulți erau cu adevărat foarte speriați”, a spus purtătorul de cuvânt.

La Koln, rezidenţii unui bloc înalt şi-au părăsit locuinţele şi s-au refugiat în stradă. Poliţia şi pompierii locali au reuşit totuşi să îi liniştească şi să îi convingă să se întoarcă în apartamentele lor.

În Gelsenkirchen, un oraş situat la 90 kilometri spre nord, Poliţia a anunţat că a primit numeroase telefoane de la localnici cuprinşi de panică, notează Agerpres. Originea acelei ştiri false este încă cercetată, a precizat un purtător de cuvânt al Poliţiei germane.

Citește și
cutremur
Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs în insulele Tanimbar din Indonezia

„Aceasta este fără îndoială o ştire falsă absolut mizerabilă", a adăugat el. În contextul seismului devastator din Turcia şi Siria, temerile oamenilor sunt exploatate, iar ştirile false se răspândesc cu mare rapiditate pe reţelele de socializare, a mai spus acelaşi purtător de cuvânt.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult