Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pandemia de COVID-19 a dus la decesul a peste 1,3 milioane de oameni la nivel global

Pandemia de coronavirus a provocat moartea a cel puţin 1.305.039 de persoane în întreaga lume de când biroul OMS în China a anunţat apariţia bolii COVID-19, la sfârşitul lunii decembrie.

Peste 53.438.640 de cazuri de infectare au fost oficial diagnosticate de la declanşarea pandemiei, dintre care 34.324.500 sunt considerate vindecate.

În lume, numărul de contaminări creşte pe toate continentele, cu excepţia Oceaniei. În Liban, o izolare "totală" a ţării a intrat în vigoare sâmbătă pentru a lupta contra creşterii cazurilor de Covid-19 care au afectat spitalele deja saturate, transmite News.ro.

În Statele Unite, situaţia este cea mai îngrijorătoare: aproape un deces din cinci a fost înregistrat în ţară, cea mai îndoliată din lume, cu 244.345 de morţi la 10.739.614 de cazuri.

New York a fost oraşul cel mai afectat în primul val al pandemiei. Însă rata de pozitivare a testelor - mult timp aproape de 1% - creşte zilnic şi a depăşit vineri pentru prima dată 3%.

Citește și
spital
Coronavirus România. Un nou record de pacienți internați la ATI

Primarul Bill de Blasio, care a redeschis şcolile publice la sfârşitul lui septembrie, le-a transmis părinţilor să "se pregătească" de închiderea şcolilor luni.

Guvernatorul New Yorkului, Andrew Cuomo, a anunţat deja închiderea la ora 22.00 a barurilor şi restaurantelor. O măsură intrată în vigoare vineri şi acceptată în "oraşul care nu doarme niciodată", unde izolarea a fost impusă progresiv.

Situația cazurilor de COVID-19 în Europa

 

Cu 284.000 de noi cazuri zilnice, Europa este regiunea care înregistrează cea mai gravă progresie, chiar dacă noile infectări par să se stabilizeze (+1%).

În ciuda semnelor de încetinire în Germania, cancelarul Angela Merkel a estimat că epidemia "ne va ocupa toată iarna".

Franţa, unul dintre epicentrele celui de-al doilea val, constată o scădere a contaminărilor, însă prea "fragilă".

În Italia, situaţia se agravează. În regiunea Napoli, clasată "zonă roşie" ca şi Toscana, spitalele sunt pline: pacienţii sunt îngrijiţi uneori în maşinile lor, în timp ce alţii agonizează în ambulanţe. Aproape jumătate dintre italieni sunt parţial în carantină.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult