Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pană uriașă de curent în Pakistan. Aproape 220 de milioane de oameni au rămas fără electricitate

O pană de curent la nivel național în Pakistan a lăsat, luni dimineața, în jurul orei 07:34, aproape 220 de milioane de oameni fără electricitate.

„Lucrările de întreținere a sistemului progresează rapid”, se arată într-un comunicat remis de Ministerul pakistanez al Energiei.

Un „număr limitat de rețele” din capitala Islamabad și orașul Peshawar au fost restabilite, a precizat Ministerul.

Nu este clar cât de mult va dura întreruperea și se fac eforturi pentru a relua alimentarea cu electricitate în diferite părți ale țării.

În orașul Quetta, provincia Balochistan din sud-vestul Pakistanului, întreruperea a afectat inclusiv spitalele, piețele și gospodăriile.

„Din cauza indisponibilității generatoarelor, serviciile sunt afectate în unitățile sanitare din suburbiile orașului Quetta”, a declarat, pentru CNN, directorul departamentului de sănătate din Balochistan, dr. Imran Zarkoon.

Citește și
accident pakistan
Cel puţin 20 de morţi, dintre care 11 copii, într-un accident rutier, în Pakistan FOTO

Întreruperea are loc în contextul în care economia fragilă a țării continuă să se lupte cu multiple provocări, inclusiv cu o criză energetică severă.

La începutul acestei luni, premierul Shehbaz Sharif a ordonat tuturor departamentelor federale să-și reducă consumul de energie cu 30%, în timp ce guvernul său a dispus închiderea tuturor piețelor până la ora 20:30 și a restaurantelor până la ora 22:00.

Decizia de a reduce consumul de energie a venit în momentul în care Pakistanul a anunțat că rezervele sale valutare au ajuns la un nivel alarmant de scăzut.

Pana de curent de luni este cea mai mare întrerupere de curent din Pakistan din 2021, când oamenii au stat în întuneric ore în șir.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult