Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Otrăvire alimentară în masă pentru lucrătorii gigantului TikTok cu sediul în Singapore

Biroul ByteDance, proprietarul TikTok, din Singapore a fost lovit marți de o otrăvire alimentară în masă, care a afectat 60 de persoane, potrivit autorităților locale.

Într-o declarație comună trimisă la CNBC, Agenția Alimentară din Singapore și Ministerul Sănătății au declarat că investighează cazuri suspecte de gastroenterită la biroul gigantului tehnologic din China.

„În 30 iulie 2024, s-a raportat că 60 de persoane au dezvoltat simptome de gastroenterită, dintre care 57 au solicitat asistență medicală în spitale”, se arată în comunicat.

Potrivit unui raport al ziarului local The Straits Times, Forța de Apărare Civilă din Singapore a trimis personal, ambulanțe, mașini de pompieri și un vehicul de decontaminare în masă la sediul biroului după ce a primit apeluri pentru asistență medicală.

„Investigăm chestiunea și colaborăm cu autoritățile relevante în acest sens”, a declarat un purtător de cuvânt al ByteDance pentru CNBC într-o declarație trimisă prin e-mail, adăugând că compania „a luat măsuri imediate pentru a sprijini toți angajații afectați, inclusiv colaborarea cu serviciile de urgență pentru a oferi îngrijire”.

Persoanele afectate au prezentat simptome de durere abdominală și vărsături, mai multe persoane fiind tratate de paramedicii SCDF la clădirea de birouri situată în districtul de afaceri din Singapore, potrivit raportului ST.

ByteDance ar fi confirmat că știa că angajații biroului său din One Raffles Quay s-au îmbolnăvit după o vizită la o „cantină” din clădire. O secție tip bufet de la cantină a fost „închisă până la finalizarea investigațiilor”, a informat CNA.

Potrivit site-ului web al TikTok , Singapore este unul dintre sediile sale.

TikTok, platforma de partajare a videoclipurilor scurte, a fost analizată în SUA în ultimii ani din cauza preocupărilor legate de proprietatea și legăturile sale cu China.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult