Modifica setarile cookie
Toate categoriile

OSCE îşi evacuează misiunea de monitorizare din Ucraina

OSCE, singurul organism internaţional prezent în Ucraina, a ordonat joi seara evacuarea de urgenţă a misiunii sale de monitorizare din această ţară, din cauza luptelor în curs de desfăşurare, relatează Agerpres.  

„Am decis să evacuăm temporar, cât mai curând posibil, toţi membrii'' care au fost din 2014 „ochii şi urechile noastre imparţiale pe teren în întreaga ţară'', a scris secretarul general al organizaţiei, Helga Schmid, într-un comunicat citat de AFP.

 

Războiul din Ucraina

 

Vladimir Putin a anunţat, joi dimineață, o operaţiune militară în Ucraina pentru a apăra separatiştii din estul ţării și a cerut armatei ucrainene să depună armele. Putin a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina.

„Am luat decizia pentru o operaţiune militară”, a spus Vladimir Putin într-o declaraţie surpriză la televizor, cu puţin timp înaintea orei 03:00 GMT.

Citește și
Joe Biden
Joe Biden anunță sancțiuni ”devastatoare” împotriva Rusiei. ”Suntem alături de curajosul popor ucrainean”

La scurt timp după anunțul președintelui rus, focuri de armă au fost auzite joi în apropierea aeroportului Boryspil din Kiev, precum şi mai multe explozii în alte locuri din capitala ucraineană. Aeroportul a anulat zborurile şi a evacuat pasagerii şi personalul.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult