Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Oroare în deșert. Un festival de muzică din Israel, transformat în masacru de teroriștii Hamas. „Îmi vreau copilul înapoi!”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Israelul ripostează după atacurile Hamas, în care au fost uciși peste 600 dintre cetățenii săi.

Luptele dintre forțele de securitate și militanții palestinieni au continuat și duminică pe teritoriul israelian, în apropiere de Gaza. Dar, militanții Hamas au răpit ostatici civili și militari, pe care îi țin în ascunzători din Gaza.

Potrivit ambasadei israeliene din Statele Unite, 100 de persoane au fost răpite, inclusiv cetățeni străini. Atenție, urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional.

„Nu-i mai lăsați să mănânce, să bea. Spulberați tot în Gaza!”

Oroare în deșert. Un festival cu muzică de dans, în aer liber, la un kibbutz, nu departe de Gaza, a fost ținta unuia dintre cele mai îngrozitoare atacuri ale teroriștilor Hamas.

Pe la 7 dimineața, la o jumătate de oră după ce primele rachete erau lansate dinspre Gaza, au apărut atacatori pe motociclete care au început să tragă în dreapta și în stânga. Au lăsat în urmă numeroși morți și au luat ostatici.

Citește și
militanți hamas
Lider Hamas, ucis în atacurile israeliene asupra Fâşiei Gaza

Femeie: „Nu-i mai lăsați să mănânce, să bea. Spulberați tot acolo (în Gaza)! Să nu mai aibă apă, electricitate, hrană. Cum pot să vorbesc cu tine, domnule Bibi Netaniahu! Destul! Nu mai putem îndura atâta suferință. Ce se întâmplă aici? Ce țară mai e asta? Îmi vreau copilul înapoi! Vreau să mă ajuți să-mi găsesc băiatul! Era cu prietena lui la petrecere. A sunat-o pe sora lui prin apel video, i-a spus că e rănit la mână și că teroriștii îi împușcă acolo. Apoi s-a întrerupt...”.

Doi tineri, Noa și partenerul ei, sunt printre cei care au fost luați ostatici. Ulterior, tânărul a apărut în imaginile postate de Hamas, alături de alți prizonieri.

Dar pe rețelele de socializare curg numeroase imagini șocante cu oameni răpiți.

Surse oficiale israeliene admit că cel puțin 100 de militari și civili israelieni sunt ținuți ostatici de gruparea militantă Hamas în fâșia Gaza. Unii sunt în viață, alții presupuși morți - a declarat purtătorul de cuvânt al armatei. Care a precizat că printre cei aflați în captivitate se numără copii, feme, vârstnici și persoane cu handicap.

În afara Fâșiei Gaza, forțele militare israeliene au eliberat civili israelieni care erau ținuți ostatici în două locuri din sudul Israelului.

Luptele au continuat în Israel

După ce au ucis un copil, teroriștii au luat ostatici restul familiei - și i-au filmat ca să se laude șocant cu încă un trofeu.

Astăzi încă se mai purtau lupte cu combatanții Hamas în opt locuri pe teritoriul israelian. Sâmbătă, erau astfel de confruntări în 22 de locuri!

Locuitori din kibbutzul Kfar Aza, aproape de granița cu Gaza, erau baricadați în case și astăzi, așteptând salvarea de la forțele israeliene. Dar Hamas a luat deja mulți ostatici și de acolo.

Și au măcelărit oameni într-o casă - lăsând în urmă o scenă cumplită.

În orașul Sderot, cel puțin 20 oameni au fost uciși într-o secție de poliție, iar teroriștii s-au baricadat în clădire. Ca să-i scoată, armata a adus un buldozer.

Hamas a postat imagini cu luptătorii săi care au atacat militari israelieni. Pretind că ar fi intrat într-un obiectiv al armatei israeliene, la punctul de frontieră Erez.

Între timp, Hamas a continuat să lanseze rachete asupra teritoriului israelian. Unele au ajuns până la periferia Tel Aviv-ului.

Înainte de răsărit, altă rachetă Hamas a lovit spitalul din orașul de coastă Ashkelon.

Pe aeroportul Ben Gurion, de lângă capitala israeliană, mii de oameni au trecut prin momente de groază.

Nic Robertson, corespondent CNN: „Tocmai am coborât din avion pe aeroportul Ben Gurion și au început sirenele. Oamenii s-au culcat la pământ, ne-am dat jos din autobuz și puteți auzi rachetele de interceptare explodând în aer”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult