Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Orașul din SUA în care poți cumpăra o casa cu doar un dolar. 200 de reședințe sunt scoase la vânzare

Orașul American Baltimore va vinde locuitorilor peste 200 de case abandonate deținute de municipalitate, începând de la doar 1 dolar fiecare, într-un efort de a revigora unele dintre cele mai părăsite cartiere ale sale, scrie Business Insider.

Un consiliu municipal a aprobat măsura miercuri cu un vot de 4 la 1, potrivit The Baltimore Sun.

Ratele criminalității din orașul Maryland au dus la un surplus de case libere în anumite cartiere. Potrivit orașului, în Baltimore există aproximativ 15.000 de proprietăți abandonate.

Proiectul de locuințe la un dolar aprobat săptămâna aceasta vizează aproximativ 200 dintre acele reședințe deținute de oraș. Proprietățile vor fi comercializate rezidenților din Baltimore care se angajează să restaureze și să locuiască în case.

Programul este menit să stimuleze localnicii din Baltimore să cumpere proprietăți ieftine, deși dezvoltatorii și organizațiile nonprofit pot cumpăra și casele libere - pentru 3.000 de dolari, potrivit știrilor locale.

Orașul oferă granturi pentru repararea locuințelor de 50.000 de dolari persoanelor care sunt pre-aprobate pentru un împrumut pentru construcție, a raportat Bloomberg .

Baltimore a implementat un proiect de locuințe similar în anii 1970, când le-a oferit gospodăriilor șansa de a achiziționa proprietăți abandonate de 1 dolar dacă promiteau să le repare.

Versiunea modernă a proiectului are sprijinul primarului din Baltimore, Brandon Scott.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult