Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Turcia se pregătește să inunde un oraș istoric, cu mii de locuitori. Protestele au eșuat

Un oraș istoric din Turcia, a cărui existență datează de acum 12.000 de ani și în care trăiesc în prezent mii de persoane, este în pericol să fie distrus.

Responsabile sunt autoritățile locale care, în ciuda campaniilor duse de opoziție zeci de ani, plănuiesc să inunde regiunea.

Deschideți galeria foto pentru a vedea imagini din orașul antic.

Operațiunea din Hasankeyf – oraș situat în sud-estul Turciei, pe malul râului Tigru - începe în 8 octombrie, a anunțat sâmbătă guvernatorul regional, ceea ce a stârnit furia rezidenților, care au la dispoziție o lună să își părăsească locuințele, scrie CNN.

Decizia vine în contextul construirii în regiune a barajului Ilisu, care va produce energie.

Citește și
incendiu sao paulo
Oraș din Brazilia, cuprins brusc de întuneric, în plină zi. ”Așa va arăta Apocalipsa”

Acesta este un proiect controversat care a stârnit numeroase dispute, ani la rând, și care a pierdut susținerea guvernelor străine din cauza impactului devastator pe care îl are asupra orașului antic. Se estimează că orașul Hasankeyf dateză de aproximativ 12.000 de ani, astfel că este considerat a fi una dintre cele mai vechi așezări din Mesopotamia.

Printre cele mai semnificative elemente din oraș sunt rămășițele unui pod din secolul al XII-lea, un mormânt cilindric din secolul al XV-lea, ruinele a două moschei și sute de peșteri naturale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult