Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Orășelul canadian „Azbest” și-a schimbat numele pentru a scăpa de conotația negativă

Orășelul canadian „Azbest” și-a schimbat numele pentru a scăpa de conotația negativă asociată substanței cancerigene, a anunțat primarul localității când a dezvăluit rezultatul unui referendum pe care l-a catalogat ca „istoric”, relatează The Standard.

Istoria orășelului de 6.700 de locuitori din provincia Quebec este strâns legată de mina de azbest „Jeffrey” (una din propunerile pentru noul nume) care a funcționat până în 2012.

Reprezentanții orașului au declarat că doresc să schimbe denumirea sa în principal din motive economice.

„Cuvântul 'azbest' din nefericire nu are o conotație pozitivă, în special în cercurile anglofone, și constituie o piedică în calea dorinței orașului de a dezvolta relații economice în străinătate”, a explicat primăria în 2019 când a anunțat demararea unui referendum pentru schimbarea numelului.

Toți rezidenții cu vârsta de peste 14 ani împliniți au putut vota în cadrul referendumului care a durat patru zile și s-a încheiat duminică, 51,5% din locuitorii care și-au exprimat votul alegând „Val-des-Sources” pentru noua denumire a orașului, o referință la locația acestuia la confluența a trei lacuri.

Citește și
Coronavirus România, bilanț 20 octombrie
Coronavirus România, bilanț 20 octombrie. 3.400 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. 768 de persoane, la ATI

„Nu doar că municipalitatea noastră își schimbă numele, dar am făcut-o într-un mod unic”, a afirmat primarul Hugues Grimard, catalogând referendumul ca „un moment istoric”.

Votul s-a desfășurat similar cu sistemul Eurovision, rezidenții putând opta în ordine pentru una din cele șase propuneri finaliste: Val-des-Sources, Azur-des-Cantons, Jeffrey-sur-le-Lac, Larochelle, Phoenix and Trois-Lacs.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult