Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Opt turiști au fost depistați pozitiv cu Covid-19 după ce au fost cu avionul în vacanță

Opt turiști adolescenți au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus după ce s-au întors acasă, în Marea Britanie, după o vacanță în Creta.

Potrivit BBC News, ei au ajuns acasă cu o cursă aeriană care a aterizat pe aeroportul din Londra în 25 august și, potrivit reprezentanților companiei aeriene de tip low-cost, în avion s-au aflat 212 persoane.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate și Asistență Socială a declarat că este conștient de situație și că îi sfătuiește pe cei afectați să se autoizoleze. Adolescenții, care sunt din Winchester, Hampshire, făceau parte dintr-un grup de 12, la bordul avionului, și petrecuseră 10 zile în Creta.

La scurt timp după ce s-au întors în Marea Britanie, ei au fost contactați de prietenii pe care i-au cunoscut într-o vacanță din Estonia, care le-au spus că au fost depistați pozitiv cu Covid-19 la întoarcerea acasă.

Damian Stafford, al cărui fiu de 18 ani a dat rezultate pozitive, a declarat că familia sa nu a fost contactată de autoritățile britanice: ”Trebuie pur și simplu să ne bazăm pe mult lăudatul bun simț britanic și să facem lucrurile pe cont propriu, fără niciun ajutor din partea autorităților, iar ceea ce facem în mod evident este autoizolarea”, a spus el.

Citește și
coronavirus
Țara care a raportat primul caz de transmitere locală a Covid-19 după o pauză de peste 100 de zile

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult