Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel puțin 13 oameni au murit după ce un teleferic s-a prăbușit într-o stațiune din Italia

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cel puțin 13 oameni au murit și doi copii grav răniți au fost transportați cu elicopterul la spital, după un grav accident de telecabină în Italia.

 

Potrivit agenției de presă ANSA copiii, de 9 respectiv 5 ani, sunt singurii supraviețuitori, după ce cabina a căzut de la mare înălțime și s-a zdrobit de pământ.

Tragedia s-a produs pe traseul unei linii de teleferic care transportă localnici și turiști din stațiunea balneară Stresa, aflată pe malul lacului Maggiore, până la cota 1.500 pe vârful muntelui Motarone.

Linia de transport pe cablu a fost redeschisă recent după ridicarea restricțiilor impuse de pandemie. Între 2014 și 2016 a trecut printr-un amplu proces de renovare pentru care au fost cheltuiți 4,4 milioane de euro.

 

Citește și
accident
Accident neobișnuit. O mașină a rupt parapetul, a sărit peste un pârâu și s-a izbit de malul opus

În imagini transmise de pompieri se văd rămăşiţele cabinei într-o zonă împădurită extrem de abruptă, ceea ce îngreunează mult accesul.

Acest teleferic pentru turişti leagă în 20 de minute localitatea Stresa de Muntele Mottarone care, de la o înălţime de aproape 1.500 de metri, oferă o privelişte spectaculoasă asupra Alpilor.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult