Modifica setarile cookie
Toate categoriile

OMS: Al treilea val de COVID-19 "se amplifică şi se accelerează" în Africa

Al treilea val de COVID-19 "se amplifică şi se accelerează" în Africa odată cu noile variante de coronavirus, a avertizat joi biroul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de pe continent, solicitând o creştere a ofertei de vaccinuri, informează AFP.

Numărul "cazurilor creşte cu 22% pe săptămână" pe tot continentul, a declarat Matshidiso Moeti, directoarea OMS pentru Africa, în timpul unei conferinţe de presă virtuale, făcând apel la intensificarea livrărilor de seruri anti-COVID-19, transmite Agerpres.

"Africa are nevoie de aceste doze aici şi acum pentru a opri al treilea val", a subliniat Moeti.

"Circa 12 milioane de persoane sunt în prezent complet vaccinate, însă aceasta reprezintă mai puţin de 1% din populaţia continentului", a declarat OMS într-un comunicat.

Republica Democrată Congo (RDC), Namibia şi Uganda au înregistrat cel mai mare număr de cazuri săptămânale de la începutul pandemiei, subliniază OMS.

Citește și
Spital Covid
Varianta mult mai contagioasă a virusului stârneşte fiori în toată lumea. Medic: "Acesta e iadul"

Potrivit OMS, această creştere este explicată în mare măsură de o vreme mai rece decât normalul perioade în Africa australă şi de răspândirea unor variante mai contagioase.

"Varianta Delta a fost semnalată în 14 ţări africane, iar variantele Beta şi Alpha, în peste 25 de ţări africane", se arată în comunicat.

OMS Africa a observat, de asemenea, o accelerare a vaccinării pe continent, cu peste 5 milioane de doze administrate în ultimele cinci zile, comparativ cu o medie săptămânală de 3,5 milioane de doze în ultimele trei săptămâni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult