Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Omagiu artistic pentru Catedrala Notre-Dame. Imagini cu sentimentul produs de incendiu

Numeroase desene au fost publicate pe reţelele de socializare după uriaşul incendiu care a devastat, luni seară, cel mai important loc al creştinătăţii, scrie Le Figaro.

Imaginile cu monumentul gotic în flăcări au uimit lumea întreagă. Printre miile de omagii publicate pe reţelele de socializare, multe sunt ale desenatorilor şi ilustratorilor care, a devenit o tradiţie tristă, şi-au exprimat emoţiile prin desene, potrivit News.ro

 

Pentru Le Monde, Plantu a reprezentat tragedia cu drapelul francez având efigie catedrala ce pleacă în flăcări. Artiştii au fost inspiraţi în special de personajul lui Victor Hugo, Quasimodo, cocoşatul cu inimă mare din romanul "Notre-Dame de Paris". Desenul ilustratoarei ecuadoriene Cristina Correa îl înfăţişează disperat, strângând tandru catedrala în braţe.

Olivier Ménégol a salutat munca pompierilor prin desenul său.

Citește și
Catedrala Notre Dame
Cum au fost salvate cele 16 statui care împodobeau turla catedralei de la Notre Dame. VIDEO din interior

Ilustratoarea Aurélie Pedrajas a adus un omagiu catedralei cu o imagine a Turnului Eiffel consolând-o, însoţită de mesajul de speranţă: "Va fi bine, frumoasa mea!".

Catedrala Notre-Dame, simbol al Parisului şi al întregii lumi creştine, a fost distrusă parţial de un incendiu devastator. Tot acoperişul bijuteriei arhitecturale gotice este distrus, iar partea cea mai înaltă, fleşa - turla care se înalţa deasupra catedralei până la 96 de metri - s-a prăbuşit.

Primele flăcări au început să mistuie acoperişul catedralei, luni seară, după 7 şi jumătate, ora României. Focul, care s-a extins rapid, a izbucnit în mansarda catedralei gotice, după cum au precizat pompierii. Cel mai probabil, s-a declanşat la schelele instalate pe acoperişul edificiului.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult