Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Oficial rus: Tancuri Leopard „văzute pentru prima dată” în regiunea de est a Ucrainei

Tancurile Leopard au fost văzute pentru „prima dată” în Donețk, a susținut un înalt oficial separatist rus, transmite SkyNews.

Țările occidentale au donat Ucrainei o serie de tancuri de luptă de la începutul războiului. Alexander Khodakovski, adjunctul șefului Gărzii Naționale Ruse din autoproclamata Republică Populară Donețk, a declarat că tancurile au fost reperate în Novodonețk - o așezare în care Rusia a susținut că Ucraina a lansat un atac duminică seară.

„Situația de la Novodonețk și la stânga spre Velikonovoselovka este dificilă - inamicul, simțind punctele noastre slabe, își intensifică eforturile”, a spus Khodakovski pe Telegram.

"Pentru prima dată am văzut leoparzi în zona noastră tactică. Așa cum mă așteptam ieri - mirosind mirosul succesului, inamicul va arunca forțe suplimentare în luptă", a mai declarat Khodakovski.

Donețk este una dintre cele patru regiuni pe care Vladimir Putin le-a anexat ilegal anul trecut, deși este controlată doar parțial de Moscova.

Citește și
aparare antiaeriana ucraina
Reacția Kievului, după ce Rusia s-a lăudat că a respins o ”ofensivă de mare amploare” a Ucrainei: ”Nu comentăm fake-uri”

Anterior, Rusia a susținut că forțele sale au respins o ofensivă ucraineană majoră în cinci puncte în anumite părți ale regiunii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult