Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Oficial rus despre generalul Surovikin, care nu a mai fost văzut după revolta Wagner: Se odihneşte

Generalul Serghei Surovikin, care a dispărut practic după rebeliunea armată eşuată a grupării Wagner şi care era suspectat că ar fi avut legătură cu revolta, "se odihneşte", a declarat un oficial al Dumei de Stat, Andrei Kartapolov, transmite EFE.

"Se odihneşte. Nu este disponibil acum", a declarat marţi Kartapolov pentru canalul Telegram Shot.

Între timp, publicaţia Verstka scrie că Surovikin, comandantul adjunct al forţelor ruse din Ucraina, a fost reţinut de serviciile de securitate ruse în legătură cu revolta mercenarilor Wagner din 24 iunie.

Potrivit sursei citate, Surovikin nu a fost încă acuzat oficial.

De zile bune, Kremlinul nu comentează informaţiile cu privire la posibila arestare a lui Surovikin care au început să circule la scurt timp după revolta eşuată a grupării de mercenari Wagner, condusă de Evgheni Prigojin.

Pentru moment, nici Ministerul Apărării rus nu a făcut o declaraţie în acest sens.

Primul care a tras un semnal de alarmă cu privire la presupusa arestare a lui Surovikin a fost bloggerul militar Vladimir Romanov, potrivit căruia generalul este arestat din 25 iunie, a doua zi după eşecul revoltei.

Potrivit diverselor mass-media, Surovikin nu a reuşit să comunice cu familia sa, deşi fiica generalului a negat arestarea tatălui ei pe 29 iunie şi a asigurat că acesta se află la "locul de muncă".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult