Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Oficial american: Putin este paranoic cu privire la o posibilă intenție a Occidentului de a limita puterea Rusiei

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, este „paranoic” cu privire la o posibilă intenție a Occidentului de a limita puterea Rusiei în lume, ceea ce îl face să cheltuiască sume record din punct de vedere istoric pentru militarizarea țării.

„Putin continuă să creadă că Rusia este amenințată și aproape sigur presupune că o armată mai mare și mai bine echipată va conduce acel punct acasă către publicul occidental și intern. Obiectivele strategice ale lui Putin rămân, de asemenea, neschimbate. El continuă să vadă că extinderea NATO și sprijinul occidental pentru Ucraina îi întăresc credința că Statele Unite și Europa încearcă să restricționeze Rusia”, a precizat Avril Haines, directorul Agenției Naționale de Informații din SUA, potrivit pravda.com.ua.

Totdată, deciziile lui Putin au intensificat evenimentele pe care încerca să le evite inclusiv extinderea alianței când Finlanda și Suedia au aderat la NATO.

Avril Haines a explicat că liderul de la Kremlin a majorat cheltuielile pentru apărare la aproape 7% din PIB-ul Rusiei, ceea ce este aproape de două ori mai mare decât media istorică. Bugetul rusesc pentru apărare reprezintă în prezent aproximativ 25% din toate cheltuielile federale. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult