Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Oficial american: Armistițiul din Gaza a eșuat pentru că Hamas nu vrea ca ostaticele să dezvăluie ce li s-a întâmplat

Pentru prima dată de când Hamas a lanasat atacul de la 7 octombrie în Israel, un oficial american de rang înalt afirmă că există posibilitatea ca gruparea teroristă palestiniană să le fi făcut rău unora dintre femeile pe care le ține ostatice în Gaza.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, a declarat, luni, că, din câte "se pare", Hamas a refuzat să elibereze toate femeile israeliene pe care le ține captive în Gaza deoarece nu dorește ca acestea să dezvăluie coșmarul prin care au trecut în timpul captivității, scrie Axios.

Miller nu a furnizat nicio dovadă în sprijinul acestei afirmații.

"Se pare că unul dintre motivele pentru care Hamas nu vrea să predea femeile pe care le ține ostatice - și motivul pentru care prelungirea armistițiului a eșuat - este că nu vrea ca aceste femei să aibă ocazia de a spune ceea ce li s-a întâmplat în timpul captivității", a declarat, în cadrul unui briefing de presă, Miller.

Afirmațiile lui Miller susțin ceea ce doi înalți oficiali israelieni din domeniul Apărării și al Informațiilor au spus, pentru Axios, în legătură cu evaluarea Israelului cu privire la reticența Hamas de a elibera femeile ținute captive în Fâșia Gaza.

Citește și
armata israel
„Acesta este Münchenul nostru”. Israelul începe vânătoarea Hamas și în străinătate. Țările în care Mossadul va opera

Oficialii israelieni cred că există aproximativ 18 femei care se află încă în custodia Hamas, majoritatea dintre ele fiind luate ostatice atunci când militanții Hamas au luat cu asalt un festival de muzică care se desfășura în apropierea graniței Israelului cu Fâșia Gaza.

Israelienii cred, de asemenea, că unele dintre aceste femei au fost ucise.

Până în prezent, Hamas a eliberat aproximativ 48 de femei.

Eliberarea tuturor femeilor ținute captive în Gaza, prioritatea Israelului

Negocierile privind prelungirea armistițiului în Fâșia Gaza au eșuat, vinerea trecută, după ce Hamas a refuzat să elibereze restul femeilor israeliene pe care le deține și a cerut să se discute despre punerea în libertate a bărbaților bătrâni.

Consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat, luni, că Israelul refuză să renunțe la femeile pe care Hamas le ține în captivitate și cere eliberarea lor înainte de a discuta despre alte categorii de ostatici.

"Calea de întoarcere la negocieri este ca Hamas să își îndeplinească partea sa de înțelegere", a declarat Sullivan, în timpul unui briefing la Casa Albă.

Acesta nu a dorit să vorbească motivul pentru care gruparea teroristă nu vrea să le elibereze pe femei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult