Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ofensiva terestră a armatei israeliene în Gaza a fost "amânată pentru o dată necunoscută". Ofițerii evrei critică decizia

Ofensiva terestră a armatei statului Israel în Fâșia Gaza a fost "amânată pentru o dată necunoscută", anunță site-ul israelian de știri Walla.

Sursa citată susține că decizia a fost luată din cauza vizitei pe care președintele SUA, Joe Biden, o va efectua miercuri, 18 octombrie, în Israel.

Walla susține că surse din cadrul armatei israeliene critică această decizie. Ofițerii israelieni sunt de părere că fiecare oră care trece fără ca o manevră militară să aibă loc la sol în Gaza este împotriva soldaților statului evreu.

De asemenea, aceștia cred că, în lipsa unei ofensive terestre, gruparea teroristă Hamas va avea timp pentru a se pregăti mai bine pentru o confruntare viitoare. 

Informația potrivit căreia Israelul a decis să amâne ofensiva terestră în Fâșia Gaza vine la scurt timp după ce armata statului evreu a anunțat că se pregăteşte pentru următoarea fază a campaniei sale împotriva grupării teroriste Hamas.

Citește și
gaza
Fără scăpare din Gaza: Au urmat ordinele de evacuare transmise de israelieni, iar un atac i-a ucis a doua zi. FOTO, VIDEO

"Ne pregătim pentru următoarele etape ale războiului. Nu am spus care vor fi acestea. Toată lumea vorbeşte despre ofensiva terestră. S-ar putea să fie ceva diferit", a declarat, în cadrul unui briefing de presă, locotenent-colonelul Richard Hecht.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult