Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ochiul celui mai distrugător taifun din ultimii 60 de ani a atins Japonia. A fost filmată și o tornadă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Puternicul taifun Hagibis a atins sâmbătă ţărmul Japoniei şi se îndreaptă spre Tokyo, însoţit de ploi diluviene şi vânturi care au provocat moartea unei persoane, alunecări de teren şi evacuarea a zeci de mii de persoane, relatează AFP.

Ochiul taifunului a atins uscatul puţin după 19:00 ora locală (10:00 GMT) în peninsula Izu, la peste o sută km sud-vest de Tokyo, potrivit Agenţiei de Meteorologie Japoneză (JMA), transmite Agerpres.

Intensitatea taifunului a fost revizuită în jos, de la "foarte puternic", la "puternic" de JMA, dar sunt prognozate rafale de vânt de până la 216 km/h. Hagibis poate ajunge cel mai distrugător taifun din ultimele 6 decenii în Japonia, potrivit experților.

Recomandările de evacuare, vizând 7,3 milioane de cetăţeni, au fost lansate în cursul zilei de sâmbătă, după ce precipitaţii "fără precedent" au dus la declanşarea avertismentului de ploi maximale.

Înainte de lăsarea serii, aproape 50.000 de persoane au urmat sfaturile de evacuare, neobligatorii.  

Citește și
Japonia, lovită de taifunul Hagibis
Japonia, lovită de taifunul Hagibis

JMA a lansat alertă de ploi maximale pentru unele zone din Tokyo şi împrejurimi, un nivel de alertă rezervat pentru a preveni posibile catastrofe.

Agenţia meteo prevede ploi de 50 cm în metropola Tokyo, timp de 24 de ore până duminică la prânz şi cantităţi mai mari de precipitaţii în centrul ţării.

O alunecare de teren s-a produs în Sagamihara, la sud-vest de Tokyo, care a înghiţit trei case, într-un dintre ele aflându-se un bărbat în vârstă care a fost salvat.

Posturile de televiziune arată imagini cu apele umflate ale râurilor şi cu valuri uriaşe care se sparg de diguri.

Japonia este afectată de aproape 20 de taifunuri în fiecare an. Înainte de Hagibis, taifunul Faxai a provocat moartea a cel puţin două persoane la începutul lunii septembrie şi pagube însemnate în prefectura Chiba.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult