Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Occidentul este sub cenzură, spune un artist chinez exilat. ”Puteți glumi, vă puteți bate joc, dar tot cenzurați sunteți”

Cenzura politică din Occidentul de astăzi este „exact aceeași” cu cea din China sub nemilosul lider comunist Mao Zedong, a declarat artistul în exil Ai Weiwei pentru Sky News.

Disidentul în vârstă de 66 de ani răspundea la o întrebare despre anularea expoziției sale de către Galeria Lisson din Londra în noiembrie, în urma unor comentarii pe rețelele de socializare care făceau referire la conflictul Israel-Hamas.

Postarea sa, care a fost ulterior ștearsă, sugera că „sentimentul de vinovăție în jurul persecuției poporului evreu” a fost transferat și folosit împotriva lumii arabe.

El a mai susținut că comunitatea evreiască a avut o influență semnificativă în mass-media, finanțe și cultură din SUA și că ajutorul militar anual al Americii de 3 miliarde de dolari acordat Israelului înseamnă că cele două țări au un „destin comun”.

"În mod normal, poți vorbi, orice îți place. Puteți glumi, vă puteți bate joc, puteți, știți, să vă exprimați doar părerile", a spus el.

"Dar astăzi văd atât de mulți oameni care au opinii fundamentale și sunt concediați, sunt cenzurați. Acest lucru a devenit foarte comun".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult