Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Oamenii lui Putin, acuzați că i-au torturat pe teroriști. Unul a fost electrocutat, altul obligat să-şi înghită urechea. FOTO

Imagini greu de privit, cu forţele ruse torturându-i pe cei patru teroriști care au comis masacrul din Moscova fac înconjurul planetei.

În înregistrările video care au ajuns în posesia jurnaliștilor din întreaga lume se observă cum unul dintre indivizi este supus șocurilor electrice în zona organelor genitale.

Este vorba despre Şamsidin Fariduni, care apoi a fost filmat în timp ce zăcea pe podea, cu spume la gură şi cu pantalonii traşi, scrie Daily Mail.

Pe un canal de Telegram care are legături cu gruparea paramilitară Wagner s-a transmis că imaginile cu Fariduni arată cum se desfăşoară "o interogare obișnuită, folosind un dispozitiv militar TA-57, în termeni obișnuiți «Tapik». Prin învârtirea bobinei, descărcările de până la 80 de volţi sunt eliberate prin fire ataşate de corpul prizonierului. Pentru cel mai bun efect, cel capturat ar trebui să fie stropit cu apă".

La rândul său, Saidakrami Raceabalizoda a rămas fără o ureche. El a fost forțat să o mănânce, dar refuzat și a scuipat-o.

Citește și
atacatori moscova
Noi informații despre autorii atacului terorist din Moscova. Cu ce se ocupau aceștia. Unii aveau vizele expirate

Cei doi indivizi se numără printre cei patru bărbați reținuți în vestul Rusiei, după atacul terorist de vineri seara, din Moscova, care a făcut cel puțin 137 de victime.

Conform sursei citate, imaginile cu tratamentul barbar la care au fost supuși teroriștii au fost dezvăluit presei în mod deliberat. Înregistrările au fost distribuite masiv pe canalele Telegram care simpatizează serviciile de securitate din Rusia.

Tortura, ceva obișnuit în Rusia 

Aflat în exil, jurnalistul rus Dmitri Kolezev, redactorul șef al publicaţiei Republic, a acuzat regimul Putin că obișnuiește să folosească tortura. 

"Forțele de securitate rusești au scurs imaginile, arătând că suspecții atacului terorist reținuți sunt torturați cu șocuri electrice. Nu am nicio îndoială că vor fi mărturisiri că ordinul de a ucide oameni în Crocus le-a fost dat personal de Zelenski. Tortura este, din nefericire, obișnuită. Ceea ce este neobișnuit aici este că forțele de securitate obișnuiau să ascundă aceste lucruri rușinate. Dar acum sunt mândri de asta și, aparent, ei înșiși difuzează fotografii ale torturii către canalele de Telegram loiale".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult