Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primele arestări în cazul asasinării jurnalistului slovac. Legătura cu premierul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Poliţia slovacă a arestat mai mulţi oameni de afaceri italieni pomeniţi în ultima investigaţie a jurnalistului Jan Kuciak, asasinat săptămâna trecută în propria locuinţă.

Italienii erau citaţi în ancheta de corupţie la nivel înalt efectuată de tânărul ziarist, unanim preţuit de breaslă, şi cititori.

Potrivit presei, ar fi vorba de omul de afaceri italian Antonino Vadala şi de mai mulţi membri ai familiei sale, pe care Jan Kuciak îi suspecta de legături cu mafia calabreză. Aceştia ar fi avut acces la premierul slovac Robert Fico, prin intermediul unei consiliere, fost fotomodel.

Aceasta a demisionat miercuri, după ce numele ei a fost evocat în mod apăsat în legătură cu asasinatul care a şocat Slovacia.

O mie de oameni, au manifestat miercuri seară în faţa guvernului, scandând că "nu-şi doresc să trăiască într-o ţară bananiera". Alte proteste anticoruptie sunt anunţate în zilele următoare.

Comisia Europeană a scris joi autorităţilor slovace pentru a cere informaţii cu privire la suspiciunile de deturnare a unor fonduri europene despre care scrisese Jan Kuciak.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult