Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O țară cândva aliată cu Rusia afirmă că nu va recunoaşte referendumurile din estul Ucrainei

Kazahstanul, unul dintre cei mai apropiaţi parteneri exsovietici ai Rusiei, nu va recunoaşte posibila anexare de către Rusia a regiunilor din estul Ucrainei.

„În privinţa desfăşurării referendumurilor (...), Kazahstanul porneşte de la principiul integrităţii teritoriale a statelor, echivalenţa lor suverană şi coexistenţa lor paşnică”, a spus purtătorul de cuvânt al MAE kazah Aibek Smadiarov.

Preşedintele kazah Kassîm-Jomart Tokaev a făcut apel în mod repetat la soluţionarea conflictului ucrainean în conformitate cu carta Naţiunilor Unite, aminteşte Reuters.

„Ne reconfirmăm disponibilitatea de a furniza întreaga asistenţă posibilă pentru stabilirea unui dialog politic”, a adăugat Smadiarov.

„În acelaşi timp, ţara noastră consideră că menţinerea stabilităţii la nivel regional şi global reprezintă cel mai important obiectiv”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al MAE kazah.

Citește și
Jake Sullivan
SUA îl avertizează pe Putin asupra „consecinţelor catastrofale” pe care le-ar avea utilizarea armelor nucleare în Ucraina

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult