Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O supravieţuitoare a atacului Hamas din octombrie anul trecut s-a sinucis chiar de ziua ei. „Statul a ucis-o”

O tânără israeliană care a supravieţuit masacrului de la festivalul Nova în timpul atacurilor comise de gruparea islamistă palestiniană Hamas în 7 octombrie 2023 s-a sinucis duminica aceasta, chiar de ziua ei.  

Tânăra Shiral Golan, în vârstă de 22 de ani, a fost găsită moartă în curtea casei sale, a relatat luni presa israeliană. Fratele său Eyal a declarat pentru portalul Ynet că Shiral avea simptome de stres posttraumatic şi se îndepărtase de prieteni.

„I-am cerut să caute ajutor şi mi-a răspuns că statul nu i-a oferit resurse. Statul a ucis-o pe Shiral", a adăugat fratele tinerei.

Ministerul Bunăstării şi Securităţii Sociale a declarat pentru Ynet că oferă sprijin supravieţuitorilor masacrului din 7 octombrie printr-o serie de programe şi i-a încurajat pe cei afectaţi şi pe familiile lor să contacteze linia de asistenţă a ministerului la numărul 118.

Pe 7 octombrie anul trecut, în timpul masacrului de la festival comis de militanţi ai grupării Hamas, Shiral Golan a reuşit să se urce într-o maşină cu un grup de prieteni, dar apoi a decis să schimbe vehiculele şi să se deplaseze cu un poliţist în oraşul Kfar Maimon, din sudul Israelului.

Citește și
crimă brașov
Planul pus la cale de femeia găsită moartă, alături de soțul ei, într-un apartament din Brașov. Detaliul care lămurește cazul

Ulterior a aflat că ocupanţii primei maşini în care s-a urcat, în total 11 oameni, muriseră.

La începutul lunii septembrie, Israelul a lansat o campanie de prevenire a sinuciderii, concentrată în principal pe bărbaţi, care reprezintă 78% din cazuri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult