Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O statuie din ceară cu Abraham Lincoln s-a topit din cauza temperaturilor extreme | FOTO

O statuie din ceară care îl înfățisa pe Abraham Lincoln, al 16-lea președinte al SUA, s-a topit din cauza temperaturilor extreme din Washington D.C., scrie BBC.  

Capul statuii a fost complet distrus, în timp ce restul corpului s-a topit parțial. Statuia va fi reparată, mai notează BBC.

Memorialul se află pe amplasamentul Camp Barker din Washington DC - o tabără de refugiați din perioada Războiului Civil, care adăpostea afro-americani eliberați - și care găzduiește în prezent o școală primară.

Replica este mai mult decât o statuie de ceară - este și o lumânare. Și nu este prima dată când a avut probleme cu topirea.

Statuia a fost instalată în aceeași locație în septembrie anul trecut, dar prima versiune a monumentului de ceară includea peste 100 de fitiluri care au fost aprinse prematur, topind o parte semnificativă din statuie de ceremonia de inaugurare.

Citește și
excavator
Descoperirea incredibilă făcută de un muncitor în timpul unor lucrări pentru o parcare. Datează din primele secole | FOTO

Noua versiune instalată în februarie are mai puține fitiluri amplasate strategic. 

În Washington D.C., a fost sub alertă de căldură în weekend. Se așteaptă ca temperaturile ridicate să continue pe tot parcursul acestei săptămâni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult