Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O serie de scandaluri a lovit o mănăstire din Cipru: de la acte sexuale între călugări la 800.000 de euro într-un seif

Ciprioții sunt în stare de șoc în urma unor dezvăluiri ce au în centru Mănăstirea Sf. Avvakum, cu privire la o serie de fapte ce includ supravegherea și înregistrarea video a creștinilor sau acte sexuale între călugări.

De asemenea, a fost adusă în discuție și existența unui seif în care s-ar afla suma de 800.000 de euro.

Potrivit ziarului cipriot Politis, citat de ethnos.gr, se pare că ar exista un scandal legat de relații sexuale între călugări, înregistrate de sistemul de supraveghere cu circuit închis. Iar site-ul philenews susține că doi călugări, despre care se crede că sunt „orchestratorii” scandalului, dețin o locuință în Pireu și una în Limassol, fără să se cunoască proveniența banilor cu care ar fi fost cumpărate.

În plus, se mai aduce în discuție și posibilitatea generării unor minuni false prin punerea de mir fals într-o cruce, astfel încât acesta să se scurgă în momentul în care credincioșii vin să se închine.

Autoritățile din Cipru verifică acum în ce măsură banii găsiți provin din contribuții ale credincioșilor către mănăstire. Șapte servere, calculatoare și telefoane mobile au fost confiscate. Este analizat, de asemenea, și materialul oferit de sistemele de supraveghere.

Citește și
urs
Sat din Mureș terorizat de un urs. Poliția patrulează pe străzi, oamenilor le e frică să mai iasă din case: ”Te mănâncă”

În urmă cu două luni, la Mitropolia din Tamassos au ajuns informații despre scandaluri financiare și comportamente scandaloase care au atras atenția mitropolitului Isaia.

O investigație a fost demarată atunci, în condiții de strictă confidențialitate.

Marți s-a aflat că mitropolitul a luat la cunoștință faptele și că a dat dispoziție ca mănăstirea să se închidă.

Cei doi călugări implicați au cerut ei înșiși să fie caterisiți. Mănăstirea va rămâne închisă până la lămurirea problemei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult