O senatoare s-a proclamat președinte al Boliviei, după demisia lui Evo Morales
Your browser doesn't support HTML5 video.
Anez a transmis că este „necesar să se creeze un climat de pace socială” într-o ţară zguduită de o profundă criză politică, relatează Agerpres.
„Dorim convocarea cât mai rapidă a alegerilor”, a adăugat senatoarea din opoziţie care a revendicat preşedinţia interimară după demisia preşedintelui Evo Morales şi a succesorilor acestuia prevăzuţi de Constituţie, vicepreşedintele Alvaro Garcia Linera, preşedintele şi vicepreşedintele Senatului, precum şi preşedintele Camerei Deputaţilor.
Luni, Jeanine Anez şi-a anunţat intenţia de a convoca alegeri pentru a avea „un preşedinte ales pe 22 ianuarie”, data la care, înaintea crizei, urma să fie învestit noul şef al statului.
Evo Morales, demisionat duminică după ce a fost abandonat de armată, a anunţat luni seara pe Twitter că pleacă în Mexic, dar că va reveni „în curând cu mai multă forţă şi energie”.
SUA cer cetăţenilor americani să nu mai călătorească în Bolivia Washingtonul i-a sfătuit marţi pe cetăţenii americani să nu mai călătorească în Bolivia din cauza „tulburărilor civile” şi a limitat prezenţa sa diplomatică în ţară, a anunţat Departamentul de Stat al SUA într-un comunicat.
Departamentul de Stat „a ordonat plecarea unor membri ai familiilor şi a autorizat plecarea angajaţilor neesenţiali ai guvernului american din cauza instabilităţii politice din Bolivia”, a adăugat sursa.
Pe de altă parte, procurorul general al Boliviei, Juan Lanchipa, a informat marţi că şapte persoane şi-au pierdut viaţa, dintre care patru ucise de gloanţe, în violenţele postelectorale din ţară care au condus la demisia preşedintelui Evo Morales.
Două persoane au murit la La Paz (vest), două la Santa Cruz (est) şi trei într-o serie de altercaţii la Cochabamba (centru), a precizat Juan Lanchipa care a anunţat deschiderea unor anchete asupra fiecărui caz.
Sursa: Agerpres
Etichete: Bolivia , jeanine anez , presedinte interimar
Dată publicare: 13-11-2019 08:11