Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O profesoară de 28 de ani din SUA a murit de Covid-19 la o săptămână după începerea școlii

O profesoară de 28 de ani din statul american Carolina de Sud a murit săptămâna trecută din cauza Covid-19, la trei zile după ce a fost diagnosticat cu boala, au anunțat miercuri reprezentanții școlii la care aceasta preda, potrivit New York Post.

Demetria Bannister preda la elevilor de clasa a treia de la Windsor Elementary School din Columbia. Ea a fost ultima dată la școală pe 28 august, pentru ultimele pregătiri înainte de începerea noului an școlar. Aceasta a decedat lunea trecută, la o săptămână după reluarea cursurilor.

Școlile din din zonă au început în regim online, astfel că nu a existat contact între profesoară și elevi.

Nu este clar cum s-a infectat profesoara cu coronavirus, dar autoritățile au cerut conduceri școlii să dezinfecteze întreaga clădire.

Reprezentanții școlii spun că au aflat că femeia era infectată abia pe 4 septembrie și imediau au început o anchetă pentru a afla cu cine a intrat în contact profesoara, în urma căreia trei angajați au fost plasați în carantină.

Citește și
JUDETE
Coronavirus România. Județele care nu au înregistrat niciun nou caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus

Moartea lui Bannister vine în timp ce părinții și educatorii sunt tot mai îngrijorați cu privire la redeschiderea școlii.

Potrivit Washington Post, cel puțin alți cinci profesori au murit din Covid-19 din august și până acum. Deși nu se știe dacă vreunul dintre ei s-a infectat cu coronavirus la școală, decesele lor au intensificat îngrijorările cu privire la posibilitatea ca școlile și campusurile să devină focare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult