Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O prințesă saudită, criticată dur pentru că a pozat la volan, pentru Vogue

Ohayfa bint Abdullah al-Saud, o prințesă din Arabia Saudită, a fost criticată dur pe rețelele de socializare, după ce a pozat pentru Vogue la volanul unei mașini decapotabile.

Reacțiile vin în contextul în care cel puțin 10 activiste au fost arestate.

Alteţa Sa Regală Hayfa bint Abdullah Al Saud, fiica regelui Abdullah, apare pe coperta numărului din iunie al revistei Vogue Arabia purtând haine elegante, de culoare albă, în ton cu pantofii şi vălul purtat lejer pe cap. Ea stă la volanul unei mașini decapotabile, la marginea oraşului Jeddah din Arabia Saudită, informează The Guardian.

Ediția din iunie laudă eforturile prințului Mohammed bin Salman, care încearcă să modereze restricțiile sociale.

„În țara noastră, sunt conservatori care se tem de schimbare. Pentru mulți, doar asta au știut. Personal, susțin aceste schimbări, însă lumea occidentală trebuie să-şi amintească că fiecare ţară are specificităţile ei şi este unică”, a spus prințesa.

Citește și
femei arabia saudita
Trei femei din Arabia Saudită care urmau să fie agresate sexual au fost arestate

Cu toate acestea, coperta revistei este criticată dur de cei care protestează față de arestarea a cel puțin 11 activiste, multe dintre ele aparținând unor grupări care au pledat pentru dreptul femeilor de a conduce, cât și pentru eliminarea sistemului prin care bărbații au statut de gardieni ai femeilor din familiile lor.

Alte patru au fost reținute și, ulterior, eliberate. Ele sunt acuzate că ar fi trădat țara și că ar fi „agenți ai ambasadelor” (n.r – străine).

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult