Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primăriță bătută, târâtă pe străzi și tunsă de protestatarii nervoși din Bolivia

Your browser doesn't support HTML5 video.

Primărița unui oraș din Bolivia a fost bătută și târâtă pe străzi de către un grup de protestatari mascați, care o acuză că a ordonat un atac asupra manifestanților în urma căruia cel puțin o persoană a murit.

Patricia Arce, primarul orașului Vinto și membră a partidului președintelui Evo Morales, este acuzată că a ordonat un atac asupra unui grup de protestatari care blocase un pod. Potrivit presei boliviene, în urma ciocnirii violente, mai multe persoane au murit.

Protestatarii furioși au descins în primăria orașului Vinto și au dus-o cu forța pe Arce la podul cu pricina, strigând "Criminalii, criminalii!". Acolo, aceștia i-au tăiat părul, au acoperit-o cu vopsea roșie și apoi au obligat-o să defileze prin oraș în picioarele goale, potrivit BBC.

Mai multe imagini în galeria foto.

În cele din urmă, manifestanții au predat-o pe femeie pe mâna poliției, care a transportat-o la un centru medical din oraș.

Violențele au continuat pe străzile din Vinto, unde manifestanții au dat foc primăriei și au spart mai multe vitrine.

Doar un deces a fost până acum confirmat oficial, în urma ciocnirilor violente dintre protestatari și susținătorii puterii. Este vorba despre un tânăr de 20 de ani, despre care medicii spun că ar fi murit în urma unor răni la cap provocate de un dispozitiv exploziv.

Acesta este al treilea deces confirmat de la începerea violențelor, pe 20 decembrie.

Protestatarii, susținători ai candidatului opoziției la prezidențiale, Carlos Mesa, acuză că alegerile din octombrie au fost fraudate, pentru a-i oferi un nou mandat lui Evo Morales, aflat la conducerea țării din 2006. Tensiunile au început încă din noaptea de după alegeri, când numărarea voturilor a fost oprită în mod inexplicabil timp de 24 de ore.

Morales a câștigat alegerile cu un 47% din voturi, un avans de peste 10% față de candidatul opoziției, Carlos Mesa.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult