Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O parolă folosită de agenția din Hawaii care a dat alerta falsă poate fi văzută într-o poză

Recent, o alertă falsă de atac cu rachetă a fost dată în Hawaii, panicând populația. Acum s-a descoperit că cineva de la Agenția de Management a Urgențelor din Hawaii își ținea parolele la vedere.

Oficial, reprezentanții agenției au afirmat că alerta falsă a fost provocată de un angajat care a apăsat din greșeală cu mouse-ul într-o aplicație și că sistemul nu ar fi fost spart de hackeri.

Însă o fotografie realizată de Associated Press în luna iulie 2017, care a apărut recent pe Twitter, potrivit Business Insider, ridică mari semne de întrebare în privința securității cibernetice acestei agenții.

În imagine se afla un angajat al agenției, care pozează în fața mai multor ecrane. Iar pe unul dintre aceste monitoare se află lipită o notiță pe care este scrisă o parolă.

Citește și
racheta balistica
Locuitorii din Hawaii, alertați, în mod eronat, că vor fi atacați cu o rachetă

Un purtător de cuvânt al agenției a declarat pentru Hawaii News Now că parola este autentică și că a fost folosită pentru ”o aplicație internă”, despre care crede că nu mai este folosită în prezent.

Deși computerele din fotografie nu au legătură cu sistemul care a trimis alerta falsă, fotografia provoacă semne de întrebare în privința felului în care angajații acestei agenții știu să trateze informațiile legate de securitatea cibernetică.

De altfel, pe un alt ecran, o altă notă amintește utilizatorului să dea ”sign out”...

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult