Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O maşină a intrat într-un consulat chinez din SUA. Șoferul a fost împuşcat mortal de polițiști. VIDEO

Poliţia din San Francisco a împuşcat mortal o persoană acuzată că a intrat cu maşina în consulatul chinez luni după-amiază, au anunţat oficiali americani citaţi de dpa, potrivit Agerpres.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au descoperit că vehiculul cu care a fost comis atacul se oprise în holul consulatului.

În imaginile filmate de martori şi de posturile locale de televiziune se poate vedea un autoturism Honda albastru cu plăcuţe de înmatriculare din California în interiorul clădirii, în timp ce mai mulţi oameni fug pe o uşă din apropiere.

Poliţiştii l-au văzut pe şofer şi au deschis focul, a declarat un ofiţer de poliţie în cadrul unei conferinţe de presă a Departamentului poliţiei din San Francisco de luni.

Individul a murit după ce a fost transportat la un spital local, a mai spus oficialul citat.

Citește și
lloyd austin
SUA anunță că întăresc dispozitivul militar din Orientul Mijlociu. Au început livrările de muniţie pentru Israel

Într-o declaraţie, un purtător de cuvânt al consulatului a declarat că guvernul chinez „cere ca adevărul să fie stabilit rapid şi să se acţioneze serios, în conformitate cu legea".

Oficiali locali susţin că se efectuează o investigaţie cu ajutorul Departamentului de Stat, dar nu au furnizat detalii suplimentare.

Deşi nu este clar dacă atacul de luni a fost intenţionat, consulat chinez a mai fost ţinta unui atac.

Pe 31 decembrie 2014, două canistre cu combustibil au fost vărsate în faţa intrării în clădire şi acesta a fost aprins.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult