Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O mamă și fiicele ei gemene de 3 ani, printre cei 11 ostatici israelieni eliberați de Hamas. Au fost răpite pe 7 octombrie

O mamă și fiicele ei gemene în vârstă de 3 ani, care au fost răpite de Hamas pe 7 octombrie, se numără printre cei 11 ostatici israelieni eliberați luni, scrie BBC.

Sharon Aloni Cunio și copiii ei, Ema și Yuly, au fost luați din kibuțul Nir Oz împreună cu alți membri ai familiei. Toți au fost răpiți după ce s-au adăpostit într-o camera de siguranță. Hamas a dat apoi foc casei, iar familia a fost capturată în timp ce încerca să scape de flăcări.

Soțul lui Sharon, David Cunio, a fost și el luat ostatic de Hamas luna trecută. El și fratele său Ariel încă s-ar afla în Gaza, ținuți prizonieri.

Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) a confirmat luni seara că Hamas a predat 11 ostatici israelieni Crucii Roşii, relatează The Times of Israel.

„Conform informaţiilor furnizate de Crucea Roşie, 11 ostatici israelieni sunt în drum spre teritoriul israelian", au declarat Forţele de Apărare Israeliene.

Citește și
noam alma
Vestea șocantă primită de doi frați, ostatici Hamas, după ce au fost eliberați. „Au fost multe lacrimi, multă durere”

La rândul său, Ministerul de Externe din Qatar a declarat că 33 de palestinieni deţinuţi în închisorile israeliene vor fi daţi la schimb pentru eliberarea a 11 ostatici israelieni din Gaza, scrie The Guardian.

Hamasul urmează să elibereze cîte zece ostatici pe zi marţi şi miercuri, potrivit unui oficial israelian de rang înalt.

Prelungirea acordului a intrat în vigoare după al patrulea schimb de ostatici şi deţinuţi luni, a anunţăat un consilier al premierului israelian, Mark Regev.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult